Coil maskiner vs Roterande tatuerings maskiner


Många är det som inte vet att det egentligen finns två olika typer av maskiner på marknaden och att dessa fungerar ganska så annurlunda och med helt andra funktioner och utmaningar.

Coil Maskiner:

Den klassiska maskinen man ser på tv och tänker på när man tänker på en tatuerare, ljudet i en studio osv osv. Denna maskin bygger på en sluten cirkel av el där fjädern söker sig till colisen för att bilda en sluten cirkel och sedan blir urladdad och rör sig upp och sen ner igen när den har mer ström. 


Fördelar:

Du kan byta delar och vara mycket mer kreativ med maskinenBilligareOm något går sönder kan du byta den delenKlassisk

Roterande maskiner:

Dessa börjar bli allt vanligare i studios runt om i landet och fungerar på ett helt annat sätt. Här har man en roterande rörelse som driver nålen upp och ner , tänk dig hur en eltandborste fungerar så har du en mycket nära jämförelse.


Fördelar:

De är snabba att starta upp då man inte behver justera inställningarDe är tystareDe skakar & vibererar mindreLäkningen efter man blir gaddad av dessa är oftast kortare än mot de med coil maskiner

De väger mindre.
Så de stora fördelarna med Roterande maskiner är att det blir lättare och du får en bättre arbetsmiljö , de stora nackdelarna är att de är dyrare och du kan inte göra så mycket kreativa justeringar på maskinerna.