Applicera Stencil

Stencilering används ofta för att hjälpa tatuerare att skapa den perfekta tatueringen. Linjerna i tatuerings designen överförs från stencil pappret på huden i en skarp lila nyans, så att man lätt kan urskilja stödlinjerna på huden. Eftersom de tjänar som en vägledning under hela tatuerings processen är stenciler ett viktigt verktyg att införskaffa.

 

Nödvändigt inför appliceringen:

Färdig design

Stencil papper

Penna (Kulspets)

Kirurgisk Tejp

Sax

Kirurgisk markerings penna

Dammfritt papper

Engångs rakhyvel

Grönsopa

Stencil vätska (StencilStuff el. StensilPro)

Latex el. Nitril handskar

 

#1 Skapa en tatuerings design. Antingen ritat på ett pappersark eller skapa och utskrivet från din dator.

#2 Placera designen på stencil pappret. Med hjälp av kirurgisk tejp se till så designen inte rubbas under kalkerings processen. Med hjälp av pennan följ alla linjer på din design. Ha ett hårt och jämt tryck på pennan.

#3 Klipp ut stencilen, trimma bort allt överflödigt papper från designen.

#4 Fukta en bit papper med grönsopa. Rengör området som du planerar att tatuera.

#5 Raka huden med en engångs rakhyvel. Torka av hud området med en bit torrt papper och rengör det sedan åter med grönsopa.

#6 Välj någon form av stencilvätska (Rekomenderar StencilStuff el. StencilProOBS! Var alltid noga med att skaka flaskan innan användning! Sprid vätska över området där stencilen ska sitta med cirkulära rörelser.

#7 Sätt på dig ett par handskar. Placera stencilen på huden med den lila sidan nedåt. Jämna ut stencilen och avlägsna eventuella bubblor.

#8 Låt den sitta på huden i ca 20sekunder och dra sedan försiktigt bort stencilen från huden. Låt huden torka helt innan du börjar tatuera.