Täck området med en steril kompress tills du är redo att börja ditt arbete.

Förberedelser

När du och klienten kommer överens om ett passande motiv och pris är det dags för förberedelser av dig själv och din ”canvas”. Innan du förbereder din klient för vad som komma skall ska du själv vara väl förberedd, både vad gäller hygien för dig och dina instrument. Var noga med att du på något sätt inte överför några bakterier till din kund. Håll dit hår rent, kort eller iaf uppsatt och åtdraget så du inte riskerar att kontaminera din sterila omgivning. Det är även mycket viktigt att du håller dina naglar korta och rena. Naglar kan gömma ett rad olika farliga bakterier. Rena kläder är ett måste. Inga långa ärmar som kan komma i kontakt med din kund eller instrumenten under ditt arbete.Av samma skäl undvik att använda någon typ av smycken när du arbetar.Gör dina händer hygieniska och fräcka med stark såpa och en ren borste. Det är mycket viktigt att du skrubbar dina underarmar upp till armbågen då det finns hög risk för kontakt med detta området.Extra noga ska du vara på och under dina naglar och rynkor på dina knogar, händer och fingrar.Skölj noga så att inga tvål rester blir kvar på dina händer och armar.Efter detta är du redo att ta på dina handskar och montera dina maskiner.

Var alltid noga med att göra dina arbetsytor rena i god tid innan du har något arbete att utföra. Att hålla dina arbetsytor så rena som möjligt kräver en kraft ansträngning men är mycket väl värt det. Ytorna skall på något sätt vara avskilda så att de bara är tillgängliga för dig och din kund. Under en sittning skall inga nyfikna ögon nå detta utrymmet. Mattor och heltäcknings mattor är strängt förbjudet på denna yta. Mattor är nämligen en väldigt bra gro-grund för bakterier.

Av hygieniska skäl bör ditt arbetsbord vara täckt med högtryckslaminat eller glas. När du inte använder arbetsbordet bör det vara täckt med en något längre bordsduk i vax eller plast för att förhindra damm och smuts beläggningar.

 

Förberedelse av kund

Torka av hudområdet som skall tatueras med en pad täckt av grönsopa. Se till att arbeta i cirkulära rörelser, inifrån och ut. Och detta ska inte snålas med. Ta hellre och tvätta ett större område. När detta är avklarat är det dags att avlägsna allt hår på hudområdet. I detta syfte skall alltid en engångs rakhyvel användas. Efter rakning skall hudområdet tvättas i två separata omgångar

  • #1 Alkohol lösning
  • #2 Mikrobicid antiseptisk lösning.