Tatueringsmaskinens olika delar.

 

Alla tatuerings maskiner arbetar i huvudsak genom att köra in nålen i en upp och ner rörelse för att öppna den första hudlagret bara så att bläcket kan föras in i dermis.

Det är en uppgift för tatueraren att styra maskinen i markerade konturer eller i en förberedd applicerad design för att slutföra tatuering. Det är essentiellt att du vet exakt vilken vinkel maskinen skall hållas och hur nålen skall ställas in i avståndet till tippen. Detta går vi igenom mer grundligt i ett senare stycke.

Men innan det kan rekommendera dig att läsa av och studera bilden nedan för att få en exakt bild av själva processen:

 

 

De 5 grundläggande ”K”:na vid hantering av tatueringsmaskin :

  • #1 Korrekt vinkel. Du bör ligga på en 45graders vinkel ca för att bläcket ska lägga sig korrekt. Om du har en allt för lodrät vinkel finns det en stor risk för att bläcket letar sig ut från själva punkteringen i huden. Om din vinkel är allt för vågrät finns det stor risk för att du missar den korrekta placeringen av motivet och slutresultatet blir lidande.
  • #2 Korrekt djup. Om du överstiger det rekommenderade djupet orsakar du mycket och onödig smärta och blödning på din kund. Om du däremot tatuerar för ytligt kommer bläcket snabbt försvinna och slutresultatet på tatueringen kommer bli en dimmig röra.
  • #3 Korrekt montering. När du lärt dig hur du enkelt och rätt monterar även nedmonterar dun maskin kommer detta eliminera en rad problem för dig i din framtida karriär. Öva genom att upprepade gånger montera upp och ned din maskin. Du kommer behöva sterilisera många delar av din maskin och uppsättning tillbehör. Så kunskapen om själva monteringen kommer spara tig mycket tid och problem.
  • #4 Korrekt maskin hållning. Du ska lära dig att smidigt balansera och kontrollera din maskin med små smidiga rörelser. Om du försöker dig på att på frihand tatuera utan stöd från resten av armen kommer det sluta med snirkliga sneda linjer som ingen part är nöjd med.
  • #5 Kontinuerlig träning. Öva tills du får fram ett resultat både du och en klient kan vara stolta över. Öva tills alla grundläggande regler för utförandet sitter som berget. Öva tills du kan alla olika tekniker som behövs för en komplett tatuering.